Owoc noni jest dostępny w Indiach w postaci skoncentrowanego soku.
Sok z noni przygotowany jest z czystych ekstraktów, otrzymywanych z owoców roślin leczniczych, Morinda citrifolia, bez żadnych szkodliwych substancji chemicznych, toksyn, pozostałości pestycydów, metali ciężkich i nawozów.
Noni jest przetwarzany z dużą starannością, aby zachować jego aktywność biologiczną i aktywne składniki w stanie nienaruszonym.
Warto też pamiętać, że noni bogate jest w witaminy A, C, E, B, B2, B6, B12, wapń, żelazo, niacynę, kwas foliowy, kwas pantotenowy, fosfor, magnez, cynk, miedź. Noni bogate jest także w inne minerały, takie jak chrom, mangan, molibden, sód, potas i węglowodany. Jest ziołowy, a więc w całości jest darem natury. Noni cechuje się właściwościami przeciwbakteryjnymi, przeciwzapalnymi. Jest też przeciwutleniaczem i adaptogenem. Posiada również właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwzastoinowe, hipotensyjne i hamujące rozwój raka. Noni zwiększa aktywność komórkową, która jest punktem wyjścia wszystkich metabolizm żywieniowych.
Artykuł dzięki: