100% naturalny sok z noni produkowany jest według tradycyjnej hawajskiej receptury. Używany jest tylko cały owoc, a nie kora lub liście. Gdy owoc noni dojrzewa, zmienia kolor na żółty i ma silny serowy zapach. Jest wyjątkowy, ponieważ sam zaczyna szybko fermentować. Sok z noni otrzymujemy ze starannie wybranych i przemytych, dojrzałych owoców, po krótkim okresie fermentacji. Typowy sok z noni fermentuje 4-5 tygodni. Oznacza to, że dwa miesiące przed złożeniem zamówienia, owoc, z którego produkowany jest sok, był na drzewie. Sok z noni ma piękny kolor od złotego, bursztynowego do czerwono-ciemnobrązowego koloru, który zależy od wieku soku. Na ćwiartkę czystego soku potrzebujemy około 5 funtów owoców (bez miazgi). Czysty sok noni możemy mieszać z naturalnym sokiem z winogron, malin, żurawiny, jabłkowym lub borówkowym.
W ten sposób otrzymujemy pyszny i owocowy smak, bez suchej goryczy naturalnie fermentowanego 100% soku noni. Jednak wiele osób wybiera sam, świeży, czysty smak soku z noni.